Norsk 2CV-forum

Skrevet av Emne: Tips for oppstart av vårsøvning vinterbil?  (Lest 3097 ganger)

Utlogget EirikJ

  • Mehari
  • **
  • Innlegg: 2.353
Sv: Tips for oppstart av vårsøvning vinterbil?
« Svar #15 på: Søndag 28 05 2017 @ 23:24:38 »
Jeg har også med helle i senere tid praktisert å blåse inn bak i bensin påfyllingen. Litt tungvint, men gir samme resultat - bortsett fra at du ikke ser når du har blåst lenge nok...

Dette er min foretrukne metode. Ta av tanklokket (doh), legg hendene rundt påfyllings-stussen, press munnen mot hendene, trekk pusten dypt og blås relativt hardt - og hold trykket så lenge du kan. Når du ikke klarer mer, ta hodet bort fra påfyllingen uten å trekke pusten. Når du tar hodet bort kommer overtrykket i tanken tilbake gjennom påfyllingen med masse bensindamp, det vil du ikke puste inn. Ved å holde trykket litt i tanken, presses bensinen opp fra tanken, gjennom rør og slanger, gjennom pumpen og opp i forgasseren.
Forgasseren stenger selv når den er full, så det er ikke mulig å overfylle den om alt er som det skal. Dette gjelder også pumper med hendel.

Greia med bensinpumpen er at den er laget slik at den pumper mye bedre enn den suger. Om den er helt tørr og har stått lenge, kan det hende ventilene har satt seg fast og da suger den ikke i det hele tatt, derfor vil det ikke hjelpe å kjøre motoren på starteren. Om man heller litt bensin i gasseren, går motoren fort mens den går på denne bensinen, og en tørr pumpe kan klare å suge til seg bensin likevel og begynne å fungere.
Med blåsemetoden får man fylt pumpen uten å slite på batteri og starter.  Fungerer stort sett bra så lenge man ikke har kols.
Citroënnlig hilsen Eirik