Norsk 2CV-forum

2CV => Mekkekroken AKUTT!! => Emne startet av: Otto på Søndag 05 05 2019 @ 11:11:37

Tittel: Bensinpumpe
Skrevet av: OttoSøndag 05 05 2019 @ 11:11:37
Hvis bensinpumpen drar bensin til pumpen, men det kommer ikke bensin ut. Da er vel pumpen defekt? (selv om den bare er et par år gammel og bare stått i bilen og nesten uten å være brukt)(tror det er Valeo)
Tittel: Sv: Bensinpumpe
Skrevet av: KristianTorsdag 09 05 2019 @ 00:06:12
Høres merkelig ut.  Med risiko for å høres dum ut:  Hvis pumpa virker, leverer den bensin til forgasseren.  Hvis den ikke virker, gjør den det ikke.  Hvordan vet du at pumpa trekker bensin fram, men ikke leverer den oppover til forgasseren?  Det er jo egentlig ikke mulig.  Bensinen er jo et sted. Prøv følgende: Koble bensinslangen fra forgasseren og sug fram bensin med munnen.  Når du smaker bensin, dra et par runder med sveiva, slik at du er sikker på at pumpa pumper bensin og ikke bare luft. Det bør da komme et par skvulper bensin ut av slangen hvis pumpa virker.  Sett bensinslangen på forgasseren og start bilen.  En sliten pumpe vil slippe bensin tilbake når bilen står over vinteren og kan da trenge litt sugehjelp for å komme i gang.
Tittel: Sv: Bensinpumpe
Skrevet av: BelgauTorsdag 09 05 2019 @ 22:26:06
dra et par runder med sveiva, slik at du er sikker på at pumpa pumper bensin og ikke bare luft. Det bør da komme et par skvulper bensin ut av slangen hvis pumpa virker.  Sett bensinslangen på forgasseren og start bilen.  En sliten pumpe vil slippe bensin tilbake når bilen står over vinteren og kan da trenge litt sugehjelp for å komme i gang.

Mest trolig skyldes manglende pumpevirkning at ventilene i pumpa ikke tetter / ikke åpner. Selv om jeg også har erfart svikt på membran.
Tittel: Sv: Bensinpumpe
Skrevet av: OttoLørdag 11 05 2019 @ 06:41:11
Monterte ny pumpe. Tut og kjør.  :)