Kaliningrad og St.Petersburg

Startet av EirikJ, mandag 02 feb 2015 @ 20:43:17

« forrige - neste »

EirikJ

God kveld! Sitter og tenker på om jeg burde besøke Kaliningrad-regionen i sommer, når man først er der i området.
Sist jeg var der i området med 2CV, var etter verdenstreffet i Tsjekkia. Måtte snu på grensen mellom Polen og Russland fordi jeg ikke hadde Visum, og det gikk ikke å få på grenseovergangen. Jeg improviserte hele turen, og hadde derfor ikke undersøkt noe på forhånd. Det var forsåvidt ikke noe problem, jeg bare snudde, kjørte østover resten av ettermiddagen og svingte inn i Litauen og så videre til Bergen via Latvia, Estland, Finland og NordNorge.

Denne gangen har jeg sjekket litt rundt på nett, om å reise i denne regionen.
Fant en bra link, og tenkte dele med dere på forum her. Kanskje flere enn meg kunne tenkt seg en tur innom Kaliningrad?

Mye god info! :
http://www.r1-radweginfo.de/download/R1_Cycling_through_Kaliningrad_region_rev15.07.2014.pdf


72-timers turistvisum:
http://www.konigsberg.ru/eng/kaliningrad/express-visa.htm
Citroënnlig hilsen Eirik

EirikJ

#1
Tenker mer, jeg. Jeg har nå hørt, at St.Petersburg er mer verdt et besøk, enn Kaliningrad. Herved åpent for debatt  ;)

Så, jeg er nå nesten sikker på at jeg skal innom en av disse byene i sommer. Ett mulig scenario er å være med på Finnenes jubileumstreff helgen før verdenstreffet. Derfra er det kort vei til St.Petersburg! Det skal finnes flere campingplasser å velge i der. Det må enten bli en camping eller et Hotell med lukket/bevoktet parkering. Fordelen med Hotell, er at de kan hjelpe til med "invitasjon" som er nødvendig for å få visum. Mulig en camping også kan hjelpe med det, det må jeg undersøke nærmere. Etter etter et par dager i St.Petersburg, tenker jeg kjøre mot Estland og mot Polen og verdenstreffet gjennom Estland, Litauen og Latvia. Om man ordner seg et "multivisum" vil man også kunne kjøre gjennom Kaliningrad-regionen på denne ruten, og man kan få med seg BÅDE St.Petersburg og Kaliningrad. Men jeg liker god tid bedre enn store byer, og tror en av byene er nok. Det er kortere å kunne kjøre gjennom Kaliningrad-regionen, men pga.grensekryssingen kan det hende man ikke tjener noe tidsmessig.

Jeg skriver disse innleggene for å kanskje inspirere andre og for å få råd og tips om noen har erfaringer om St.Petersburg/Kaliningrad/Russland.

Tips og råd?!  :)


En link til hjelp med visum: http://www.ifs-norway.com/index.php?id=index&lang=no#logo

Citroënnlig hilsen Eirik