Nakkestøtter foran 2CV

Startet av bonnevie, fredag 21 feb 2014 @ 11:17:36

« forrige - neste »

bonnevie

Hei, Jeg har en 2CV Charleston 86 mod.  Er det noen som har erfaring med montering av nakkestøtter på forsetene?  Hvor kan dette skaffes?   Tips?  En God Helg til dere alle!  MVH HP ;D

EirikJ

Hodestøtter fantes originalt på noen modeller og som tilbehør. Det er ikke veldig solide greier, men kan være greie å hvile hodet på ved langkjøring. Ellers kan man, om man er litt nevenyttig, eller kjenner noen som er det, tilpasse noen støtter fra en annen bilmodell. Jeg vil tro alt man trenger er et sveiseapparat, en boremaskin, en vinkelkutter og et passende rør, for å lage festene på setet, til et par støtter fra huggeriet.

Her er et par bilder av hvordan de originale er festet:Citroënnlig hilsen Eirik

Olav

Mener å ha sett at Ecas hadde nakkestøtter og monteringssett, men finner dem ikke på webshop'en deres lenger.

Et annet alternativ er å sette inn andre seter med nakkestøtter. Jeg kjører rundt med seter fra Citroen XM i Tutten, og det eg perfekt for meg.

En del tilpasning må til, men det er absolutt mulig.
Ærbødigst,
Olav Strand

1983 2CV6 Special - Rouge Corsaire - "Tutten" - Kjøpt i  Mai 2008 - Rullende restaurering - Ferdig restaurert i Mai 2013
1986 2CV6 Special - Blanc Meje - "Bolla" - Originastandl - På veien i juni 2019

bonnevie

Hei Erik og Olav,
Takk for nyttige tips!
Ha en Fin Dag,
Med vennlig hilsen
Hans Petter

eilert

#4
@Eirik: Hvordan festes de to (løse) mutterfestene på bilde to under rørrammen? Eller er det bare løse og man må feste nakkestøttene før man får setetrekket helt på?

Jeg skal montere sammen disse originale nakkestøttene (om litt) - så da lurte jeg på om det var en mulighet for å feste dem slik at nakkestøtter evt. kan tas av og på og festene henger fast uansett... men det er vel bare å finne frem litt lim å se hvor lenge det holder.

-Erlend;
1985 2CV6 Special - "Amelie"
1986 2CV6 Charleston
1986 2CV6 Dolly rød/hvit
1987 2CV6 Club - "Geo" [prosjekt]
2014 C3 1.2 VTi 82 Nordic-Edition
2022 C5 X Shine Pack 225hk PHEV

"En bil er ikke bare summen av masse deler..."  - André Citroën