Hjemme igjen

Startet av PerI, onsdag 03 aug 2011 @ 19:08:55

« forrige - neste »

PerI

Da var en drøy ukes tur gjennomført, og er fornøyd med det meste av opplevelser. Arrangøren hadde nok ikke helt skjønt hvor mange som kom, så alt var jo ikke helt på stell med logistikken. Men vi som var i den norske leiren hadde en kjempeflott plass inne på campen med passe avstand til alle serverdigheter.

For egen del ble det ikke så mye delekjøp, men desto mer verktøykjøp. Ami Super-deler var det lite av, hvis jeg ville hatt en forstilling var det faktisk mulig å få tak i, men det er ikke det jeg for tida trenger. Og det var en veldig sosial gjeng å være sammen med, så takk til alle som var med på treffet :)

Turen ned via Formel 1 på Nürburgring gikk problemfritt bortsett fra at vifta løsna i fart i Østfold med medfølgende slutt på lading. Heldigvis var det bare å skru vifta til igjen. For dem som husker forrige verdenstreff, så fikk jeg trøbbel med lading i Østfold sist også, så noe må det være i det fylket når jeg kjører 2cv der ;)

Hjemturen gikk helt fint til og med midten av Danmark, da punkterte jeg på motorveien på et bakhjul. Antar at det må ha lekt ut luft av slangen. Reservehjulet var det heldigvis luft i, men jeg kjørte forsiktig siste biten. Siden jeg hadde god tid fordi jeg kjørte 14 timer/1100 km dagen før, tok jeg turen via Nordvestkysten av Danmark. Rundt Løkken fikk jeg en lite hyggelig opplevelse, jeg må ha overvurdert hvor sliten jeg var av kjøring. Kom ikke over i motsatt kjørefelt, men det var likevel en så ekkel opplevelse at jeg ikke kommer til å kjøre så lange kjørestrekk igjen. Neste gang får jeg enten legge inn litt mer slakk på langturene, eller finne alternative måter å reise på.

Som en avslutning på turen, la jeg inn litt strandkjøring før ferga gikk fra Hirtshals til Kristiansand. Det var gøy med 2cv :)
(.°\^/°.)
· Per · '71 2cv6 · Flere 2cv, AZU & Ami · '74 GS · Rapido Confort Matic · André Jamet Colibri · C5 I, II, III

getor

#1
Morsomt... dvs. alt bortsett fra at det ikke var hyggelig aa hoere din erfaring med tretthet. Det er nok en ide aa tenke paa tid og sted noen ganger. Ektefelle passet paa at bikket var limt...

Vi hadde samme turen; 3 dager ned via Champagne paa langs, noen timer i Salbris og tre dager opp igjen. Traff paa Erik fra Gjoevik som var paa imponerende langtur. Og Aelle har et sykjenborn paa Gjoevik.... artig!

Alt for mye stress men dette var vaar tilmaalt tid saa det ble med det. Jeg fikk med meg et par 'Bucket List' punkter; kjoereturen opp Champs Elyses og biltur paa stranden i Loekken  ;D
Bilder vedlagt...

getor

Sitat fra: getor på torsdag 04 aug 2011 @ 00:10:17
Morsomt... dvs. alt bortsett fra at det ikke var hyggelig aa hoere din erfaring med tretthet. Det er nok en ide aa tenke paa tid og sted noen ganger. Ektefelle passet paa at bikket var limt...

Vi hadde samme turen; 3 dager ned via Champagne paa langs, noen timer i Salbris og tre dager opp igjen. Traff paa Erik fra Gjoevik ved en tilfeldighet i Salbris. Han var paa imponerende langtur. Og definitivt, "Aelle har et sykjenborn paa Gjoevik".... artig!

Alt for mye stress men dette var vaar tilmaalt tid saa det ble med det. Jeg fikk med meg et par 'Bucket List' punkter; kjoereturen opp Champs Elyses og biltur paa stranden i Loekken  ;D
Bilder vedlagt...

Belgau

Takk for hyggelig treff til gamle og nye bekjentskap! Ekstra takk til frivillige telplassfortroppdeltakere. Til alle som ikke var i campen da vi dro på fredag: kos og klem og alt godt. Begge våre biler summet fornøyd til champs elysses midt i fredagsrushen :). Med åpent tak og fint vær var det mange blide fjes og vinkende armer både utenfor og innenfor 2cv'enes uimotståelige former.

Tre runder rundt triumfbuen fikk være nok. Neste dag brakte de oss til uimotståelige Brügge som fortjener sin plass på kulturarvlisten med bravur. Ny prosisjon mellom blide innbyggere og turister. Feiret med overnatting på ungdomsherberge. Neste mål: Gruningen ??? fordi far ville beskue verdens mest sykkeltilrettelagte by.

Det var den. Samtidig så den ut til å ha stoppet opp rundt 1976. Omtrent som oss (og dere) altså O0. 70 mils etappe til camping med venner i danmark og en hel dag med badingbog kos. Det var vel omtrent så langt vi likte å kjøre på en dag. PER!

Opptellingen etter hjemkomst resulterte +- 0 meterialistisk sett.. Ett bensinlokk mindre oppveies av et ekstra hull i eksosrøret. Der så jeg bort fra reservedeler innkjøpt for tor rikard i lågendalen og mer eller mindre tilfeldige reservedeler for dusty og lefty.  Glemte (selvsagt) å lete etter bremseventilasjonskjold for venstre skive som forlot sitt hjem for et år siden :-\

Humant var det en klar pluss med syv blide fjes (som avreisen) men mange nye venner. Og en sjel full av anger over ikke å ha slått til på pakketilbudet på en acadyane + ami6 fra franske bekjentskap mens vi gomlet froskelår. Voila og ævv revvoar. Fra rebecca.fredrik.nikoline.martin.robert.hilde.terje.org
Terje Ellefsrød
Sandefjord
84 2CV Blanc Meije "Dusty" også kjent som "Britt"
86 2CV Rouge Delage-Noir Charleston "Lefty"
71 AK400 Gris Rose "Fanny"
2001 C5 V6 Exclusive

Poirot

Saa var "Gamle Graa" hjemme igjen etter et besok i hjemlandet...
Totalt 5627 kilometer, hvorav 2767 TIL treffet og 2860 tilbake.  Ingen store omveier denne gangen altsaa... ;)  Lengste dagsetappe var forste dagen paa vei sorover, da tilbakela vi 944 kilometer.  Kan jo nevne at den dagen var absolutt FORSTE gang min kjaere overhode kjorte i en 2CV!  Hun overlevde... :angel:
Gjennomsnittsforbruket av bensin var 0,48l/mil, oljeforbruket ikke maalbart (jeg starta med ny olje og filter, sjekka standen og fylte paa en halvliter paa treffet. Fortsatt "full tank" ved hjemkomst).
Intet mer aa nevne om bilen. Dvs. null problem, defekter, ulyder  ::) eller grunn til aa ta fram verktoy eller reservedeler. Selv vinduspussere og blinklys fungerte upaaklagelig ;D  Tror faktisk bilen var virkelig LYKKELIG over aa faa strukket ut litt, vaere paa langtur igjen - og attpaa til besoeke sitt foedeland! 8)
Bilder kommer.  Her og paa flickr.
Bedre med 2CV enn bare èn!

The Stig

Årets "guttetur" ble på nesten 8000km. ikke tatt i et verkøy på turen ;), kun brukt 3-4dl olje. Har kosa meg hele tiden bortsett fra de seige milene oppover nord norge..pga noe overlast valgte jeg å krysse grensen på en smal vei i villmarka  ::) Var ute å sjekka rypeterrenget i dag i sludd byger!! hvorfor bor en egentlig her oppe så langt fra sol,varme og 2cv miljø,, Men det er godt å ha gjennomført en fantastisk tur, en inspirasjon til nye langturer med 2cvn ( Finland, Polen..) må bare takke alle som var med!!
85 2cv Special, 72 Renault 4 , 74 Hanomag Henschel F20, 01 Berlingo, 05 Xsara Picasso hdi

citro1cx

Sitat fra: gordini på torsdag 11 aug 2011 @ 20:21:53
Årets "guttetur" ble på nesten 8000km. må bare takke alle som var med!!

ahh...8000 gjør meg noe ydmyk, vi landet vel på ca 5000 km da vi parkerte bilen natt til lørdag. Hadde en flott tur nedover, hvor vi traff gamle 2cv venner og ble kjent med noen nye. :) Veldig trivelig med felleskjøringen også. Vi nevne at Morten gjorde en flott jobb med å samle oss ;D. På hjemveien valgtge vi å kjøre innom Paris, og hadde vi selvfølgelig 2 runder med 2cv rundt l'arc de Triomphe  8). Turen endte i Danmark med rolige dager på stranden før vi tok veien hjem til Trondheim i ett jafs.  Vil også takke alle som var med og gjorde turen helt fantastisk for oss tre. ;)
mvh
Roger Hammer, Trondheim
77 2cv6, 85 2cv6

EirikJ

Hei jenter!!  :D

Da var også jeg returnert til utgangspunktet.(10 september)
Kom til Norge 1 september, men har brukt tid hos venner og bekjente. Pakket ut av bilen i går, det var virkelig vemodig :'(
Etter å ha bodd i bilen i over 7 uker føltes den like mye som et hjem som en bil. Hadde jeg kunnet, skulle det blitt 7 til.

Hva gjorde man etter verdenstreffet? Kan nevne at jeg tilbrakte over 3 uker på den Franske riviera'en (Cote d'azur) og Provence. Jeg ble brun som ei nøtt, blid som ei sol og hodet fullstendig fylt med fantastiske minner. Å kjøre sin egen 2CV, med taket av under palmene langs middelhavet, i 3 uker, gjør noe med en 8)

2CV'en har også kost seg stort. Særlig tror jeg den, som meg, likte varmen på rivieraen, men den klagde heller ikke i de franske alpene, eller i styrtregnet i Sveits. Og 2CV'en sviktet meg aldri på de 9700km det ble før jeg nå er hjemme igjen.

Gleder meg som en unge til Spania i 2013 ;D


Tusen takk til alle som var med til verdenstreffet, og en særlig takk til Medtner her på forum.
Citroënnlig hilsen Eirik

Otto

SitatGleder meg som en unge til Spania i 2013

Det gjør jeg også, hvis bare... ;D
1982 2CV6 Special beige colorado Jakop
2021 eC4 Feel Pack grå artense Firmabil

André

Velkommen hjem igjen Eirik  ;D ;D

Har lurt på hvor du var i verden....kjempeflott å høre at hele reisen din gikk helt fantastisk flott!

Også 7 uker da....snakk om luksus  ;D

bilder mann...bilder....
mvh André....kjører 2CV i Bergen

dingus

Sitat fra: EirikJ på fredag 16 sep 2011 @ 00:11:10
Etter å ha bodd i bilen i over 7 uker
Sitatde 9700km det ble før jeg nå er hjemme igjen.

Aretha Franklin - Respect [1967]
1984 2CV Special - Ariel (2)
1986 Toyota HiLux - Luxefar
1994 Hymer Bobil - Bosse
2012 Toyota Auris - Traustisen

PerI

#11
Sitat fra: EirikJ på fredag 16 sep 2011 @ 00:11:10
de 9700km det ble før jeg nå er hjemme igjen.

Nesten så jeg hadde snudd, kjørt 15 mil tilbake, deretter hjemover igjen, bare for å bikke 10.000  ;D

Absolutt imponerende, EirikJ :)
(.°\^/°.)
· Per · '71 2cv6 · Flere 2cv, AZU & Ami · '74 GS · Rapido Confort Matic · André Jamet Colibri · C5 I, II, III

Medtner

Hei Eirik,

"Pictures, or it didn´t happen.", sies det ofte.

Forøvrig kjenner jeg at jeg har en konstant lyst til å bare hive de essensielle eiendelene mine inn i 2CVen og kjøre sør til Rivieraen igjen. Spesielt med tanke på den bedritne "sommeren" vi har hatt her efter at jeg kom hjem. ;-)
Erik Haugan Aasland,

1984 2cv Special

EirikJ

Sitat fra: Medtner på tirsdag 04 okt 2011 @ 00:04:29
Forøvrig kjenner jeg at jeg har en konstant lyst til å bare hive de essensielle eiendelene mine inn i 2CVen og kjøre sør til Rivieraen igjen.
Jeg har det på samme måten!

Joda, tenker dele litt bilder, men det ble ganske mange. Så en gang utpå senhøsten/vinteren så får jeg vel ut finger'n og får gjort noe opplasting til et album et sted.


PerI : Om jeg ville ha rundet 10.000 hadde ikke det vært noe problem. Jeg jukset nemlig på slutten og tok Hurtigruten siste strekket. Hadde jeg ikke tatt båten kunne jeg plusset på 1000km til  ;)
Citroënnlig hilsen Eirik