Norsk 2CV-forum

Nyeste innlegg

Sider: [1] 2 3 ... 10
1
Mekkekroken / Sv: Hva kan være galt...med min #Charley 2cv6 spesial ?
« Nyeste innlegg av eilert I går kl. 23:17:01 »

Vil tro du skal begynne med å bytte Coilen ja, spesielt dersom problemet ditt kun gjelder ved start av varm motor. Husk også at gasspedalen skal trykkes helt ned (full gass) ved varmstart.
Men går startmotoren sakte/tregt rundt kan denne også være klar for utskiftning ja, riktig nok vil ingen av de disse forårsake at motoren stopper når den går på tomgang, men det kan også skyldes andre justeringer. Har du elektronisk tenning eller er det på tide å justere stiften?

Bensinlukt kommer vel trolig av langvarig forsøk på å starte ettersom den hele tiden vil mate på med bensin i forgasseren - men sjekk selvsagt grundig at bensinslangen ikke er morken eller sprukken noe sted.
2
Mekkekroken / Etanol i Bensin
« Nyeste innlegg av Roger H I går kl. 20:25:41 »
I flere veteranmiljøer er det stor skepsis mot den nye etanol blandingen på 10% i 95 oktan bensin. Det er jo ikke grunn. Mange 2cv eiere kjører nok rundt med gamle bensinslanger, og vil nok da desverre være i faresonen for å få lekasjer i bensinsystemet. se her hva Amcarklubben skriver om dette:


Allerede med 10 % innblanding dukker det opp problemer med bensinslanger, bensinpumper, korrosjon og senere lekkasje i drivstoffsystemet. Slike problemer har igjen ført til driftsstans og bilbrann

https://www.amcar.no/Aktuelt/6168/etanol+–+et+problem+mindre.html

Flere gode råd å hente i denne artikkelen for å være på den sikre siden. Det viktigste rådet er likevel å skifte til kvalitetslanger som tåler E10.
3
Mekkekroken / Sv: Hvor kjøper dere helst deler?
« Nyeste innlegg av EirikJ Lørdag 16 06 2018 @ 23:35:41 »
Som sagt, CLassic Parts hvis du vil handle fra Norge. Absolutt det enkleste hvis du ikke helt vet hva du skal ha og har kontroll på det tekniske. Ring og bestill, CP ordner resten.

Classic Parts: http://classicparts.no

Vil du bruke internett og utlandet, er det bare ett firma jeg anbefaler. Det er Burton i Nederland.
Bland de store selskapene i europa som selger 2CV-deler, er det ingen som kan måle seg med dem i service og kvalitet.
Hvis du ikke bruker CLassic Parts, bruk Burton.

Burton: https://www.burton2cvparts.com


Det finnes et godt dansk alternativ også, Dansk 2CV center. Litt usikker på status der for tiden.

http://2cvcenter.dk
4
Mekkekroken / Sv: Hvor kjøper dere helst deler?
« Nyeste innlegg av nils-fredrik Lørdag 16 06 2018 @ 19:17:15 »
Liker å støtte lokale... i praksis Classic Parts. Hittil vært veldig godt fornøyd m pris, levering og utvalg. For ting han ikke har, er jeg også interessert i tips  :)  særlig siden det fort blir dyr frakt fra mange lenger sør. Bra service og rimelig frakt også fra 2cv spesialisten i Danmark den gang jeg trengte ny grill forresten
5
Mekkekroken / Sv: Hva kan være galt...med min #Charley 2cv6 spesial ?
« Nyeste innlegg av jonaf Fredag 15 06 2018 @ 21:34:07 »
Under de hete dagene vi har hatt her sønnafjells inntil nylig har sikkert flere enn jeg måttet kjøre lenge på starteren med full gass når en varm motor skal skal startes.  Årsaken er at bensinen fordamper i flottørhuset og gir en alt for rik blanding av bensindamp og varm luft i innsuget.
Da må motoren luftes ut før luft/bensinblandingen blir riktig. At det lukter litt bensin under slike forhold vil kunne forekomme.
Men hvis det lukter bensin av en kald motor, er det best å begynne og se etter lekkasjer. Hvis starteren virker normalt og trekker motoren lett rundt er det liten grunn til å tro at det er noe galt med den.
Coilen kan være et svakt punkt på 2CV. Hvis den begynner å bli dårlig, kan motoren stoppe når den er varm og  ikke gi tilstrekkelig gnist før den har kjølt seg ned. En frisk coil er det alltid lurt å ha med seg i reserve.
6
Mekkekroken / Hvor kjøper dere helst deler?
« Nyeste innlegg av chasmin Fredag 15 06 2018 @ 21:04:08 »
Har endel deler jeg etterhvert må ha tak i til min 2cv, ( #Charley) hvor kjøper dere delene helst fra? Erfaringer m priser og kvalitet på det dere erverver dere? Tips tas gladelig i mot 😁😁
7
Mekkekroken / Hva kan være galt...med min #Charley 2cv6 spesial ?
« Nyeste innlegg av chasmin Fredag 15 06 2018 @ 21:02:13 »
Har en 2cv 6 spesial, den går som en klokke - men sliter til tider m å starte umiddelbart. Plugger er skiftet. Fikk høre at det kunne være startmotoren  skulle vært rengjort? Det høres ut som om #Charley er skikkelig forkjølet, når han skal starte. Nå sist stoppet den når jeg parkerte og lot den gå på tomgang - fikk den ikke I gang igjen uten å slepe den i gang - da startet han. Det luktet sterkt av bensin i hele bilen. Virker som om bilen dro inn det som var av bensin. Hadde ikke chok på😉🙃Noen ideer før jeg begynner skru løs startmotoren...? 😉🙃😇
8
Utenomsnakk / Sv: Store el-problemer på Xsara II...
« Nyeste innlegg av Inge Lørdag 09 06 2018 @ 14:03:40 »
Der var feilen funnet på Xsara Picassoen ..kjørelyset som ikke slo seg automatisk på og vifta på varmeaparatet ikke funka..Feilen lå i bryteren i enden av tenningslåsen.. og hvorfor den røk fikk eg også et svar på..Det var ikke ukjent problem..men polenfilteret etter bruk blir for tett og da drar vifta tyngre og det for  mye belasting og bryteren ryk.. Så derfor kommer eg til å skifte pollenfilter samtidig så eg skifter bryteren i tenningslåsen.:-)
9
Utenomsnakk / Sv: Store el-problemer på Xsara II...
« Nyeste innlegg av Inge Fredag 08 06 2018 @ 23:11:13 »
Har en Citroen Xsara picasso 2002 mod 1,8 bensin.. Fikk samme problem her om dagen..Kjørelyset slo seg ikke automatisk på og varmeaperatevifta sveiv ikke.. ellers så virket alt.. Målte og fant ut at alle sikringene på den øverste rekka inne i bilen ikke fikk strøm og at det kom fra den ledningen som går til tenningslåsen..Brukte aparatet til å styre strømmen forbi og hørte relea slo inn og alt virket..Så ser det ut for at det er strøm inn til tenningslåsen ..så det må være brudd eller en loding har slippet tak..Skal ta av dekslet under rattet som dekker tenningslåsen og se om det stemmer i morgen..:-) En tanke til dere også om det kan være der feilen ligger hos dere også som har det problemmet? Tvi tvi..er spent sjøl også om en klarer å fikse det :-)
10
Mekkekroken AKUTT!! / Sv: Tennplugg problem
« Nyeste innlegg av eilert Fredag 08 06 2018 @ 14:06:20 »
Når det gjelder kompetanse på 2CV i Oslo vil jeg helt klart anbefale Bhøm Auto på Kalbakken http://bohm-auto.no/

Dersom Mobile ikke ser en enkel løsning på problemet ville jeg bedt dem om å flytte bilen til Bøhm med grunnlag i at verkstedet ikke er kompetent til å reparere bilen.

Når det er sagt tror jeg kanskje ikke dine tenningproblemer stammer fra tennpluggene i utgangspunktet...
Sider: [1] 2 3 ... 10