2CV > Mekkekroken AKUTT!!

Coilen tok kvelden

(1/3) > >>

dingus:
Siste klargjøring før en forsinket EU-kontroll med den nyinnkjøpte 2CV-en så kom det plutselig røyk fra coilen - og nå starter ikke bilen.

Er det noen i relativ nærhet av Råde som har en coil liggende?

Mvh Jan

EirikJ:
At Oslo er i relativ nærhet kan ingen krangle på, så om du kommer hit har jeg en brukt du kan enten låne eller kjøpe. Jeg har den med som reserve i bilen, men har ikke hatt bruk for den på mange år.

dingus:
PM sendt :)

Otto:
Hvor lenge varer en coil? Jeg kjøpte ny Valeo coil før EU sommeren 2019. Nå hender det at bilen ikke starter etter noe kjøring og en gang stoppet den på tomgang og startet ikke. Reservecoilen, kjøpt for flere år siden får startet bilen, men etter litt kjøring er det ujevn gange og stopp.

EirikJ:

--- Sitat fra: dingus på Mandag 19 07 2021 @ 20:02:28 ---PM sendt :)

--- Slutt sitat ---
Til meg? Jeg har ikke fått PM. Prøv igjen ;)


Otto, en coil burde vare mange mange år, så fremst den ikke blir stående med strøm på uten at motoren går, noe som er mulig om man har de originale stiftene montert. Skal ikke kunne være mulig med elektronisk tenning.
Hvis åpningen på stiftene er feil, "sliter" det også på coilen. Heller ikke dette er noe å tenke på med elektronisk tenning.

Har en -83 modell 2CV med den originale coilen i drift enda, og stifter montert. (Men lav km) Har en DS med en coil som ser ut til å være original, altså 50+ år gammel. Fungerer fint! Selv etter at den fikk elektronisk tenning.
Og i min bruks-2CV er vel coilen der fra 2008, dette var den gang en "forbedret" utgave.

Det høres ut som reservecoilen din er boss. Den kutter når den blir varm. Din nye coil kan være dårlig. Har hørt at kvaliteten i dag på Valeo coil ikke er som den burde være.
Jeg prøver nå ut "super coilen" til Burton. Men denne bør brukes i kombinasjon med elektronisk tenning.

Navigering

[0] Oversikt

[#] Neste side

Skift til full visning