Hovedmeny

Ny bil, 2cv?

Startet av KjetilMN, onsdag 03 jun 2020 @ 10:29:56

« forrige - neste »

KjetilMN

Hei!

Jeg er nok helt ny her og har noen spørsmål....

Jeg vurderer å kjøpe en 2cv som er ok stand/EU ok, eller et prosjekt som ikke er alt for langt unna ok.

Jeg har lest endel om disse rammene som kan bli dårlig (og tydeligvis livsfarlig av og til )

Dersom det ikke er rust, er vel rammen ok? Eller er de så svake at de bør skiftes etterhvert uansett?

Er det mulig (i teorien) å få ta i et prosjekt for 15-20', som er rustfritt. Trenger ikke være komplett men 90-100% med deler er jo greit. Ser det dukker opp noe en sjelden gang her, dog ikke priser. På Finn.bo ligger det et prosjekt, men det var i overkant at mitt budsjett pga alderen på bilen tipper jeg.

Av de rimeligere (under 60-70') på Finn.no nå - hva er et bra kjøp. Noen ser ut til å rust ut fra bilder (bobler, rustflekker..), noen har byttet ramme, andre ser spennende ut.. men jeg synes det er vanskelig...

Til info så er det er mer langsiktig mål (4 år) å kjøre denne til Mongolia. Så det trenger ikke være en skjønnhet, men jeg har litt aversjon til rust (og rammer som kan knele ;)

Mvh
Kjetil
'85 2CV6 Special Rød. (Dr.Jekyl & Mr.Hyde).

Otto

Hei.
Tror ikke det er mulig å si noe generelt om dette. Man må sjekke tilstanden i hvert enkelt tilfelle. Det tryggeste er vel å kjøpe en med nylig byttet ramme, all rust tatt og lanolinnehandlet. Det mekaniske og elektriske er enklere å sjekke og evt reparere. Hvis du skal til Mongolia er ny ramme å anbefale sammen med et bra utvalg av reservedeler og verktøy. ;)
1982 2CV6 Special beige colorado Jakop
2021 eC4 Feel Pack grå artense Firmabil

KjetilMN

Takker og bukker for svar.

Da får jeg holde øyne oppe for et spennende objekt eller prosjekt ;)
'85 2CV6 Special Rød. (Dr.Jekyl & Mr.Hyde).

eilert

Hei Kjetil,

Bruk god tid på denne prosessen, det er ikke alt som ser bra ut som er like bra når alt kommer til stykke. Spesielt bland det som ligger på finn. Men dersom du følger med en stund dukker det gjerne opp et prosjekter som kan være veldig bra utgangspunkt.
En tur til Mongolia vil kreve ekstremt mye av bilen, det vises tydelig på "Over land - fra London til Mongolia" som gikk på NRK i høst og nå i vår. En 2CV bør nok derfor uansett forsterkes i ramme og hjuloppheng/bærearmer m.m. + beskyttelses plater under motor/gir og bensintank... Det finnes en del info om "raid-tilpassing" av 2CVer som bør følges på det store nettet, andre kan kanskje komme med noen konkrete steder å se, men google hjelper deg også. Poenget er at du bør kjenne din bil og da kan det være behov for å strippe den ned for å sjekke alt uansett.

Jeg tror, men bare tror, den røde bilen med fisker på i Kongsberg kan være et godt kjøp av det som ligger ute nå, selger har forsøkt å selge denne over lengre tid og jeg forstår ikke hvorfor folk kjøper biler til både 70' og 80'tusen som er helt åpenbart dårligere en den - dette kun basert på bildene på finn. Den litt fargerike i Kvalsund tror jeg også er nokså bra utgangspunkt, tror den er urørt siden ny, hadde garantert km, og sto alltid i egen garasje hos sin første eier frem til 2009. Forstår ikke at selger oppgir 6 eiere nå...?  Med litt flaks er fargene folie som lett kan fjernes.

Prosjekter til under 20.000,- kan også fortsatt dukke opp, hvorvidt de er rustfrie er en annen sak.
Spør gjerne mer her om konkrete objekter eller andre ting som du måtte lure på.

Mvh Erlend;
1985 2CV6 Special - "Amelie"
1986 2CV6 Charleston
1986 2CV6 Dolly rød/hvit
1987 2CV6 Club [prosjekt]
2014 C3 1.2 VTi 82 Nordic-Edition
2017 Grand C4 Picasso 2.0 BlueHDI 150hk Exclusive

"En bil er ikke bare summen av masse deler..."  - André Citroën

KjetilMN

Hei!

Takk for utfyllende svar. Og, ja, det var nok Rally Mongolia som var tanken - i første omgang, uten kone og barn ;) jeg så det var en 2cv som gjennomførte dette for noen år tilbake. Samme brødrene har snart tilbakelagt en 50' km tur, etter deltok på dette rallyet. Jeg ser at de hadde omfattende endringer på ramme mm, men det er nok ikke alt som er like nødvendig. Men forsterke rammen er nok lurt.. fant noe i bla Belgia som kan virke.

https://vgs2cv.be/#!/Offroad-accessoires/c/29445074/offset=0&sort=normal

Jeg skal ta en titt på den i Kongsberg. Den er ikke for langt unna meg. Ellers har jeg god tid. Jeg har gitt meg 2024 for avreise på denne turen. Da er barn gamle nok til å klare seg litt selv, mens far er på midtlivskrisa si ;)

Mvh
Kjetil
'85 2CV6 Special Rød. (Dr.Jekyl & Mr.Hyde).

Olav

Sitat fra: eilert på fredag 05 jun 2020 @ 01:56:34
Jeg tror, men bare tror, den røde bilen med fisker på i Kongsberg kan være et godt kjøp av det som ligger ute nå, selger har forsøkt å selge denne over lengre tid og jeg forstår ikke hvorfor folk kjøper biler til både 70' og 80'tusen som er helt åpenbart dårligere en den - dette kun basert på bildene på finn.
Mvh Erlend;

Jeg kan bekrefte at dette er en bra bil som sannsynligvis er verd prisen. Jeg har faktisk sett og prøvekjørt den selv (etter å ha byttet en defekt bensinslange :) ) og opplevde bilen som veldig bra for rust og i relativt god original stand (borsett fra taket) med original ramme.
Det ble ingen handel da de den gang for snart 3 år siden ville ha 65 000,- for den og syntes min kompis Jan sitt tilbud på 50k var for lite. Vi ble forøvrig tipset om bilen fra Endre Støa som har kjent den over lang tid og anbefalte den, etter min oppfatning med rette.

Veldig hyggelige folk som bor i USA, men som tilbringer somrene på hytta i Norge.

Ærbødigst,
Olav Strand

1983 2CV6 Special - Rouge Corsaire - "Tutten" - Kjøpt i  Mai 2008 - Rullende restaurering - Ferdig restaurert i Mai 2013
1986 2CV6 Special - Blanc Meje - "Bolla" - Originastandl - På veien i juni 2019

KjetilMN

Takk igjen for tips og vurderinger. Må bare få med kona på kjøpet (ikke fremtidig tur), så blir det nok noe før enn siden ;)

'85 2CV6 Special Rød. (Dr.Jekyl & Mr.Hyde).