Startproblemer 2 cv

Startet av spoten, søndag 10 mai 2020 @ 20:38:15

« forrige - neste »

spoten

Hei.  Får ikke start etter vinterens lagring. Det er ikke strømmangel, ladelampen kommer på men det skjer ingen ting når nøkkelen vris over til start.  Når jeg vrir på nøkkel flere ganger kan startmotor slå inn men klarer ikke å dra rundt motor. Virker som det er flatt batteri, - men som sagt batteriet er fullladet.  Har tenkt på innslag/startmotor eller tenningslås.  Er takknemlig for tips før jeg begynner å demontere??

Hilsen
Tor-Erik Olsen

citro1cx

Ville staret med å gå over batteriklemmene, og kabelen som går inn i starter. Sjekk også om jordinga er i orden. Du kan også gå over med electrocleaner, og sjekk at det er skikkelig kontakt.
mvh
Roger Hammer, Trondheim
77 2cv6, 85 2cv6

spoten

Takk for svar.  Har kontrollert batteripolene og jording. Alt ser ok ut.  Dette er jo en -76 modell og mistenker jo tenningslåsen??

citro1cx

#3
Sitat fra: spoten på søndag 10 mai 2020 @ 23:32:23
Takk for svar.  Har kontrollert batteripolene og jording. Alt ser ok ut.  Dette er jo en -76 modell og mistenker jo tenningslåsen??

Det kan det være. + stømmen fra batteriet går rett på starteren. Tenningslåsen henter strømmen fra starteren på +. Tenningslåsen gir strøm til innslaget. Hvis du trekker ut de 3 ledningen bak tenningslåsen, kan du prøve å koble sammen disse. Hvis startmotoren da går som normalt, bør tenningslåsen sjekkes.

Se denne gamle tråden: https://www.2cvforum.no/index.php?topic=3464.0
mvh
Roger Hammer, Trondheim
77 2cv6, 85 2cv6

eilert

#4
Prøv å drei motoren med sveiven noen ganger først for å sjekke at alt er vel der også, og for å pumpe litt bensin inn til motoren.
Hjelper ikke "tuvkoblingen" av tenningen kan det høres ut som starteren ikke får nok strøm eller har satt seg iløpet av vinteren. Et godt gammeldags slag eller to kan jo hjelpe på, men kun midlertidig.

Men se heller ikke bort i fra at dersom batteriet er aldrende (og det er jo ikke mange år de påstår disse skal leve lengre). Og kan ha blitt utsatt for utladning iløpet av vinteren, eller fjordårets vinteren, er det ikke sikkert det har nok kapasitet selv om en lader viser at det er full ladet... Startkabler fra annen kilde er derfor også en rask måte å teste dette på.

-E;
1985 2CV6 Special - "Amelie"
1986 2CV6 Charleston
1986 2CV6 Dolly rød/hvit
1987 2CV6 Club [prosjekt]
2014 C3 1.2 VTi 82 Nordic-Edition
2017 Grand C4 Picasso 2.0 BlueHDI 150hk Exclusive

"En bil er ikke bare summen av masse deler..."  - André Citroën

spoten

Hei. Takk for gode tips. Skal prøve ut alt dere foreslår :D Godt å ha dette forumet.

Tor-Erik

André

mvh André....kjører 2CV i Bergen

spoten

Feilen funnet.  Starter demontert og testet. Den hadde rett og slett satt seg pga vinterlagringen.   :D

Hilsen
Tor-Erik