Norsk 2CV-forum

2cv.no => Om forumet => Emne startet av: Olav på Torsdag 14 08 2008 @ 21:38:24

Tittel: Savner slik gjør du det beskrivelser
Skrevet av: OlavTorsdag 14 08 2008 @ 21:38:24
Hei forum,

Som sikkert mange har fått med seg sitter jeg å venter på deler. I mellomtiden prøver jeg å finne gode beskrivelser for å byttet disse delene. Det slår meg at det sikkert er mange andre som enter er, har vært eller kommer til å komme i samme situasjon. Jeg er jo ganske ny på 2CV, men selv om jeg har skrudd en del bil før, er det jo mye som er litt spesiellt med disse unike bilene våre.

Derfor har jeg et forslag: Kunne vi ikke opprette en ny "Slik gjør du det" del av forumet som inneholder forumets eksperters beskrivelser (helst med bilder) for å for eksempel bytte kingbolter. Jada - jeg vet at det finnes mye slik informasjon på forum, men det å samle all slik informasjon på et sted og visualiere det hele med beskrivende bilder.

Eller kanskje er ikke forum det rette stedet for dette i og med at vi bare kan laste opp 4 bilder per innlegg. Det kan jo bli snaut ved for eksempel "Slik bytter du ramme" ;). Jeg kan tilby meg å opprette en nettside tilpasset dette på min egen server. Kanskje vi kunne få lagt inn en del av artiklene som er skrevet i Attraction og Citrophile som mange tråder referer til. Disse artiklene har jo ikke vi nye medlemmer noen glede av. Vi kunne til og låse dette slik at kun klubbens medlemmer får tilgang til informasjonen.

Bare noen tanker og ideer fra meg. Hva synes dere?
Tittel: Re: Savner slik gjør du det beskrivelser
Skrevet av: Max WiggoTorsdag 14 08 2008 @ 22:05:30
Dette er et tema som har vært diskutert flere ganger i styret, og det gjenstår vel bare å få tid til å velge artikler, løsning for publisering og avklare eventuelle rettighetsforhold (noen av artiklene fra Attraction er skrevet av svensker og dansker som sikkert også ønsker tilgang til det som legges ut digitalt.)
Tittel: Re: Savner slik gjør du det beskrivelser
Skrevet av: EirikJTorsdag 14 08 2008 @ 22:33:43
Jeg er enig i tanken om et samlet "arkiv" med mekketips, og greit er det hvis noen påtar seg arbeidet og kostnadene.

Men strengt tatt, er det kanskje ikke helt nødvendig? Nettet florerer jo med det meste man måtte ønske å vite. Det gjelder bare å finne det! Og til det er jo et forum som dette flott å ha. Folk deler linker, bilder, tips og triks med hverandre. Lurer man på rammebytte? Det er haugevis med nettsider som beskriver f.eks. dette.

Nå mener jeg ikke at man IKKE skal gjøre noe slikt som det ble foreslått her, det hadde vært flott det :)
Men man har allerede tilgang til mye av dette ;)
Tittel: Re: Savner slik gjør du det beskrivelser
Skrevet av: OlavTorsdag 14 08 2008 @ 22:49:20
Nettet florerer jo med det meste man måtte ønske å vite. Det gjelder bare å finne det!

Jada - Nettet florerer av informasjon, jeg synes bare det hadde vært greit å samle slikt på et sted. Da slipper man jo mye leting.

En annen (og kanskje viktigere) fordel er troverdighet. Mye info på nettet er ikke alltid like tillitvekkende. Skal jeg overhale for eksempel bremsene på Tutten, ville jeg følt meg tryggere hvis jeg kunne stole på at dette jeg gjør dette basert på trygg dokumentasjon.
Tittel: Re: Savner slik gjør du det beskrivelser
Skrevet av: MortenTorsdag 14 08 2008 @ 23:14:05
Olav, bra forslag!  :) :) :)
Som Max Wiggo sier - tanken er ikke ny, og webserverplass har vi også, men jeg skal ta det med på neste styremøte.