franskmenn i nød!!

Startet av citro1cx, tirsdag 31 jul 2007 @ 18:06:48

« forrige - neste »

citro1cx

snakket nettopp med en kar i fra APUA hjelpen. Han sa at noen franskmenn har kjørt i stykker sin girboks i trollstigveien, og ønsker derfor å kjøpe en ny. Noen i nærheten som kan hjelpe? telefon nr er 467-083 02 506.
mvh
Roger Hammer, Trondheim
77 2cv6, 85 2cv6

dg

#1
Jeg var i kontakt med de uheldige pr sms. Var i Kävlinge i Skåne uten tilgang til nett, og da går det jo fort litt tid. Neste morgen hadde vi et par adresser i rimelig nærhet, men fikk beskjed om at deres førstevalg var å få sendt en kasse hjemmefra pr ekspress.

Har en liten mistanke om at språkproblemer kan ha vært medvirkende til den løsningen.

Har ikke hørt noe mer, så det løste seg vel ......

Flere bidragsytere til Apua-hjelp (det finskorganiserte hjelpesystemet for 2cv-eiere i nød) hadde vært veldig bra, ref. også Gordinis
innlegg 2cv Nord Norge under 2cv prat. Skjema for registrering ligger på http://www.suomen2cvkilta.fi/ med svarfrist 31 august.

Et annet alternativ er å sende en melding til oss i klubbstyret, så kan vi lage en intern liste


Jørgen dg

jwh

Liker forslaget ditt Jørgen.  Kan vi ikke gjøre begge deler, de som vil registrerer seg i Finland, mens vi i Norge lager en liste over hvor det er hjelp å få.  Målet må være å få etablert minst en kontaktperson i alle fylkene i Norge.  Tror dette er enkelt å få på plass.  Lista bør ligge her på forumet, under mekkekroken AKUTT.

Oppfordrer derfor andre i det ganske land til  å kontakte formannen slik at vi kan få etablert et norsk hjelpenettverk for 2CV.  Vi kan jo alle ha nytte av en slik trygghet når vi er på tur.  Artig og givende å hjelpe er det jo også.   Jeg og Henry stiller iallefall som kontaktpersoner i Agderfylkene, så da er vi igang..........


jan willy
Mvh, Jan Willy
1953 2CV

Morten

Enig med samtlige talere :)
Men det reiser seg et lite spørsmål rundt tilgjengeligheten av denne lista - alle vil kanskje ikke være like begeistret for å ha fullt navn, adresse og telefonnummer tilgjengelig på en åpen internettside som denne.. En annen sak er at man kanskje ikke har tilgang på internett umiddelbart hvis man står langs veien med problemer, selv om dette problemet sikkert blir mindre og mindre ;)
Mortën P H Ruud
'87 2CV6 Club
'83 2CV6 Special
'83 Acadiane
'71 Ami 8 Berline  (prosjekt)
'69 Dyane 6
'21 DS 7 Crossback E-Tense 4x4
(°\=/°)

jwh

Det vil alltid være de som er imot et slikt forslag, men jeg tror at de som er villige til å inngå i et hjelpenettverk ikke har noen innvendinger at tjenesten gjøres kjent blant likesinnede.  Blir liksom ikke noe poeng i å være med å tilby en tjeneste ingen kjenner til...., da er det bedre at de som ikkel vil bli "publisert" heller ikke deltar i dette opplegget.   

Hvorvidt det er et behov for et slikt nettverk i Norge vet vel ingen av oss med sikkerhet, men tror at det vil bli oppfattet som imponerende blant andre bilklubber og spesielt de som kommer ut for trøbbel.  At det vil kunne knytte tettere bånd innad i det norske 2cv-miljøet er også en hyggelig bonus, og det må være flott for styret i klubben å kunne delegere henvendelser ut til de respektive lokale kontaktpersonene.  Dette kan være spørsmål av teknisk karakter, folk som trenger lokal  2cv-bistand av forskjellig art mm (kom ikke på mer i farten)

jan willy
Mvh, Jan Willy
1953 2CV

Alx

Jeg har vært i APUA en gang tidligere. Kunne da formidle kontakt til noen som hadde fått knekt hjulopphenget(el.l ? husker ikke helt) sitt på Bygdøy. Dessverre hadde jeg en upålitelig BX akkurat da så jeg kunne ikke dra ut selv, men i ettertid fikk jeg et hyggelig kort hvor de fortalte ting hadde gått bra og med takk for hjelpen.

Etter noen år som jeg ikke har visst helt om jeg kommer til å bo på samme sted eller i samme land de neste to årene, har jeg nå igjen meldt meg inn i neste utgave av APUA. I tillegg til ren teknisk hjelp kan man også indikere i APUA om man er villig til å hjelpe med å finne rimelig overnatting eller informasjon om severdigheter etc i nærområdet. Og selvsagt kan man jo også bruke APUA selv når man er på ferie... En morsom måte å bli kjent med folk rundt om i verden. :)
hilsen Alexander

http://www.jenseg.net
2011 C4 1.6 e-Hdi EMG Exclusive
2008 Grand C4 Picasso 1,6 HDi EMG
1975 Ami Super Berline

Poirot

Vedrørende utlendinger med gearkassetrøbbel på nord-vest-landete begynner dette nesten å ligne en "avis-and" (ente...?).  Sjøl var jeg i kontakt med ei GRESK dame som kjørte "Raid Norway - on your own"..., som kunne melde om en mer eller mindre ihjerkjørt gearkasse hos en i følget.  Men etter å ha fylt på 2 liter gearolje (er det mulig?) fungerte den visst igjen.  Og det var ETTER at jeg hadde kontakta en 2CVist i nærheta som kunne fikse både verksted og ev. en gearkasse til salgs...
Norske fjell og bratte bakker kan nok volde problem for utenlandske (2CV-) turister, jeg fikk også melding fra et par fra Slovenia (Peter og Sonja, for dere som kjenner dem!) i forrige uke.  De hadde blåst pluggjengene i ene toppen, men jeg fant heldigvis en gammel "donor-motor", og de kom vel hjem med et norsk topplokk ;-)
Apua-Help fungerer fint, men en egen NORSK utgave syns jeg er en god idè!  Forutsetninga er selvfølgelig at de som sier seg villige til å stå på ei slik liste, også må være villige til å stå der med både navn, adresse, telefonnummer og ev. e-post, OG ikke minst være villige til å trå til når noen trenger deres hjelp!  Men hadde vi fått til noe slikt, hadde det selvsagt vært et kjempetilbud både til utlendinger og til oss sjøl!  Deler og reparasjons-hjelp til 2CV KAN være vanskelig her i landet, ikke bare for utlendinger ;-)
Bedre med 2CV enn bare èn!