Er det virkelig ingen som har et dårlig 2 cv prosjekt til salgs?

Startet av Atle Odd Hovden, mandag 25 nov 2019 @ 18:48:22

« forrige - neste »

Atle Odd Hovden

Hei, jeg har gjort flerfoldige forsøk på finn og forumet for å prøve å få kjøpt et 2cv prosjekt som er så dårlig at det egentlig er oppgitt av eier. Jeg har ikke fått noen svar fra noen som helst. Jeg trenger først og fremst karosseri- hus- eller hva det å måtte kalles.
Jeg henter, og kan kjøre gansk langt fra Oslo for å hente.

Jeg trenger huset- karosseriet- til et prosjekt og betaler godt selv for et vrak.

Noen som tar utfordringen?

Mvh Atle Hovden
Tlf 98408384

eilert

Hei Atle!

Å finne et prosjekt som bare består av et hus er nok dessverre ikke så lett, å finne et hus med "selvmordsdører" langt verre. Da må du nok ut av Norge.
De fleste husene er nok rustet/dårlige på de samme stedene som det du allerede har (om jeg tolker sammenhengen på riktig måte her). om du tar huset fra et annet prosjekt vil du også trolig "ta livet" av det prosjektets potensielle eksistens. Men det var et prosjekt i Sandnes som selges for vrakpant for noen dager siden på Facebookgruppen "2CVer i Norge", mulig det fortsatt er tilgjengelig.

Dersom det er håp for å sveise eksisterende hus ville jeg ha hørt med Thomas hos https://classicparts.no/. Det er litt å kjøre, men ta med huset på tilhenger og han kan nok hjelpe deg om du planlegger litt frem i tid. Skal du ha andre som kan sveise 2CV må du trolig til Danmark med huset.

Det finnes også et alternativ å kjøpe et komplett nytt hus fra Europa, men det koster nok fort 60-70.000,- innen du har det helt hjemme med dagens eurokurs + lakering. Classicparts kan nok hjelpe deg her også eller andre forhandlere i Sverige, Danmark eller lengre sør.

Eller noen andre som vet om noe?

Mvh Erlend;

1985 2CV6 Special - "Amelie"
1986 2CV6 Charleston
1986 2CV6 Dolly rød/hvit
1987 2CV6 Club [prosjekt]
2014 C3 1.2 VTi 82 Nordic-Edition
2017 Grand C4 Picasso 2.0 BlueHDI 150hk Exclusive

"En bil er ikke bare summen av masse deler..."  - André Citroën

PerI

Hei, tror også du må utenlands om du er utålmodig.

Litt usikker på om du er ute etter et prosjekt med papirer som er mulig å få registrert uten alt for mye papirmølle, eller hva du er ute etter på det punktet. Hvis du ser i Frankrike så får du objekter uten "Carte Grise", som ikke er mulig å få skilter på lengre (Eller kan godt være det er mulig men antakelig mye vanskeligere enn å ta seg en tur på tilsvarende biltilsyn). Er det noe slikt du er ute etter?

Årgang som er nevnt er jo gjerne at jo eldre karrosseri jo vanskeligere er det å finne noe. Hvis du er ute etter noe som har stått utendørs i mange år er det som regel helt opprustet i karrosseriet. Er du ute etter noe med mer hel ved er det antakeligvis et overkommelig prosjekt.

Så er det jo allltids et diskusjonstema hva som er et vrak. Siden deler kan skaffes i alle varianter er selv det værste vraket mulig å få bil ut av så lenge det har en identitet, enten ved hjelp av brukte deler, nos-deler eller nyproduserte deler. Heldigvis er 2cv-verden fortsatt slik, det er ikke alle bilmerker og modeller som har det slik :)
(.°\^/°.)
· Per · '71 2cv6 · Flere 2cv, AZU & Ami · '74 GS · Rapido Confort Matic · André Jamet Colibri · C5 I, II, III

Atle Odd Hovden

Hei, takk for svar

Takk for svar
Jeg har allerede et prosjekt, hen huset er egentlig for godt til at jeg egentlig ønsker å skjære i det. Tenkte å lage en standard 2 cv av dette.
Min plan er imidlertid å bygge en 1953 2CV Barbot replika: dette er en 1 seters roadster, forkortet og senket. Google Citroen 2CV Barbot 1953 så ser dere bilder.

Mvh Atle
I første omgang kan jeg klare meg med et rustent hus, men får jeg ikke fatt i noe, så får jeg skjære løs på det jeg allerede har.

eilert

1985 2CV6 Special - "Amelie"
1986 2CV6 Charleston
1986 2CV6 Dolly rød/hvit
1987 2CV6 Club [prosjekt]
2014 C3 1.2 VTi 82 Nordic-Edition
2017 Grand C4 Picasso 2.0 BlueHDI 150hk Exclusive

"En bil er ikke bare summen av masse deler..."  - André Citroën

Atle Odd Hovden

Takk for tipset Eilert. Ringte selgeren av denne bilen, men den hadde havnet hos huggeren!

MVH Atle

Atle Odd Hovden

Hei

Nå har jeg kjøpt et gult prosjekt i Hvidsten.

Så nå har jeg to paralelle prosjekter; en 1984 modell som skal bygges opp som en standard 2CV og en 1987 modell som skal bygges opp som en 1953 Barbot special replika.

Er det forresten noen som har en ramme til overs?

Atle