2CV > Å kjøre 2CV

Ikke helt lydløs

(1/4) > >>

Otto:
Hei
Jeg har ikke kjørt andre 2CVer enn min egen (som jeg har satt sammen sjøl). Lurer på noe: Hvis jeg kjører i en dump/litt hull i veien så «smeller» det litt i hjulopphenget, spesielt bak. Er det normalt?

PerI:
Hva slags dekk kjører du på? Små humper og dumper er det dekka som skal ta seg av, og her er Michelin i førersetet. Har dekka hardere dekksider, så blir det mer metalliske lyder i dumper.
Hvis du hører forskjell på høyre og venstre side, kan det tyde på at noe er feil. Tror jeg ville fått sammenlignet med en annen 2cv, og sett om det er samme lyd i begge på tilsvarende humper :D

Otto:
Jeg har ikke Michelin dekk. Mulig det kan være noe der. Tror det kommer litt lyder fra eksosanlegget og kanskje bakluka og bakdørene. Traversene er skrudd fast med nye bolter med riktig moment og låst med låaeblkk. Sjekket etter 1000 km. Nye støtdempere og sjekket muttrene. Skal sjekke festene (trekkøynene) for stengene til fjørkassene. Boltene i ramma er sjekket, men der er det også fettbånd. Mulig det skal ramle litt i en gammeldags bil?

Belgau:

--- Sitat fra: Otto på Fredag 24 04 2020 @ 19:41:52 ---Hei
Jeg har ikke kjørt andre 2CVer enn min egen (som jeg har satt sammen sjøl). Lurer på noe: Hvis jeg kjører i en dump/litt hull i veien så «smeller» det litt i hjulopphenget, spesielt bak. Er det normalt?

--- Slutt sitat ---
Man starter vel med å tømme bagasjerommet for jekk og reservehjul, og andre løse godbiter og kanskje ta ut baksetet, det står jo ikke akkurat bom fast. . . og så prøve de samme dumpene. Eksosanlegget er en kandidat. Jeg liker ikke å innrømme det men på Fanny har jeg jo ikke Michelin X. I kraft av at hun er en tung varebil som krever brede 135 dekk ruller hun på Toyo. Virker helt utmerket. Synes jeg da. Michelin X på de vanlige 2CV'ene, og Michelin vinterdekk for mange år siden da. Ingen store forskjeller synes jeg. Fjærpottene reiser jo litt framover og bakover alt ettersom, gummibuffernes justering/spenn påvirker i hvilken grad. Helt lydløst går det jo aldri for seg men det skal ikke SMELLE i vanlig dumper. Men i hull kan det vel hende. .

Otto:
Jo, har tømt bagasjerommet uten at det ble mye stillere. Fartsdumper går stort sett lydløst, men i hull dunker det litt, kanskje mest på venstre side hvor eksosanlegget er. Tror ikke det er baksetet, mulig bakluka.

Navigering

[0] Oversikt

[#] Neste side

Skift til full visning